Pictured:

O grupaciji Zefarm, d.o.o. je osnovan pod ovim nazivom 1992 godine kao jedna od prvih firmi na farmaceutskom tržištu BiH uključenih u uvoz i distribuciju lijekova i sanitetskog materijala.

Zefarm d.o.o. u današnjem obliku izgrađen je na ostacima infrastrukture Sanitasa iz Cetinja
Home > Usklađivanje ISO 9001:2002 Usklađivanje ISO 9001:2002

Jedan od napoznatijih i najuspješnijih standarda, odnosno sistema osiguranja kvaliteta preko „treće strane", međunarodno priznat  jeste ISO standard. Usvajanje ISO standarda za proizvođače znači da svoje proizvode ili usluge mogu razvijati prema specifikacijama koje su široko prihvaćene u određenom sektoru, odnosno, korištenjem  međunarodnog standarda mogu da se takmiče sa konkurencijom.

 

Svečanom dodjelom certifikata Quality Austria, kao i međunarodne mreže certifikacionih tijela IQ Net uspješno je okončan proces usklađivanja poslovnih procesa Zefarma sa zahtjevima standarda BAS ISO 9001:2002. Proces usklađivanja je trajao preko 6 mjeseci, i u tome periodu su svi procesi kao i procedure poslovanja usklađene sa Best practice normama koje su sadržane u zahtjevima standarda. Proces usklađivanja je nadgledan od strane konsultantske kuće Boscert Sarajevo. Proces certifikacije završen je 19.02.2009.g. svečanim uručenjem certifikata mag. Edisu Šaćiroviću, CEO Zefarm.

Usklađivanje procesa poslovanja sa zahtjevima ISO 9001:2002 prije svega treba doprinjeti boljoj i jačoj orijentiranosti organizacije ka kupcu kao centralnoj figuri našeg poslovanja. Svakako da certificiranje prema BAS ISO 9001:2002 pokazuje jasan znak da Zefarm stremi ka kontinuiranom podizanju kvalitete poslovanja, što je i jedan od osnovnih strateških ciljeva organizacije.

 

 

Zefarm Grupacija
Kalendar događaja
2. Septembar- 8. Septembar 2011> | 71. Internacionalni kongres farmacije i farmaceutskih nauka u Indiji
Aktuelno> | Promocija DELAROM kozmetike u apotekama
7. februar | Nova esencijalna lista ZDK